Home / Latar Belakang / Sejarah Penubuhan

Sejarah Penubuhan

Pertubuhan Bekas Anggota Kumpulan Lembaga Tabung Haji ditubuhkan dengan inisiatif bekas anggota yang pernah berkhidmat dengan Kumpulan Lembaga Tabung Haji.

Pertubuhan ini telah mendapat kelulusan dari Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia sebagai sebuah Pertubuhan Berdaftar pada 14 April 2009 beralamat di Lantai 35, Bangunan Tabung Haji, 201, Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Antara matlamat atau objektif utama Pertubuhan ini untuk mengumpul dan menyatukan semua bekas anggota kumpulan Lembaga Tabung Haji dalam satu organisasi, mewujudkan pengertian perpaduan dan persefahaman di antara ahlinya, serta menjaga kebajikan dan kepentingan-kepentingan ahlinya.

 

One comment

  1. Salam, didapati sejarah penubuhan kurang lengkap/ringkas. Mungkin pada ahli yang ingin menambah atau meminda boleh diemailkan kepada sekretariat@pesara-th.org.my atau reply disini. T.kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top